И ове године Школа моде и лепоте у Нишу учествовала је на Републичком такмичењу ученика личних услуга које је организовано у Новом Пазару. У конкуренцији 12 средњих школа из Србије  ученици ове школе постигли су запажене резултате.

Сања Јовановић и Андријана  Петковић су екипно за израду пунђе на такмичењу женских фризера освојиле треће место.

Мушки фризери Мартин Ђорђевић и Михајло Јанковић су у појединачној конкуренцији освојили  треће и четврто место и екипно два трећа места.

Марија Петровић је на такмичењу маникира освојила освојила појединачно и екипно два друга места. Школа моде и лепоте се тако, захваљујући наградама које су освојили ученици, нашла на другом месту у екипном пласману. Ментори ученика били су наставници Сузана Јанковић, Љубиша Динић, Милена Марковић и Данијела Стојадиновић.„Постигнути резултати су одлични, а тиме смо показали да смо у самом врху школа у Србији“, каже директор школе Славиша Михајловић. „Осим тога, школа је на овај начин показала да ученике припрема за рад одмах након добијања дипломе, а занимања која су они изабрали су тренутно врло актуална па постоји и потражња на тржишту за њима тако да деца која заврше код нас могу да рачунају на то да ће брзо доћи до посла“.

Ученик Михајло Јанковић каже да је такмичење било захтевно јер постоје критеријуми који је жири поставио и који морају да се испоштују.

„Понекад нас и најмања грешка кошта неколико поена од којих зависи место на коме ћемо се наћи, па морамо да водимо рачуна о свему и будемо јако прецизни“, кажу Михајло Јанковић и Мартин Ђорђевић. „Осим тога морамо строго да водимо рачуна и о томе да ли фризура коју радимо одговара особи коју шишамо јер је и то битан фактор који може да пресуди о томе да ли ће муштерија бити задовољна или не“.

Марија Петровић је маникир и већ има понуду за посао, а на такмичењу је освојањем награде само потврдила да то није случајност.

„У овом послу је важно да волите оно што радите, али је важна и креативност као и то да стално пратите модне трендове. Увек морамо да знамо шта је тренутно у моди јер муштерије то захтевају од нас, а на нама је да одговоримо сваком њиховом захтеву“, каже Марија.