Дан девојчица је одржан у школи. Присуствовало је 25 ученица наше школе, различитих образовних профила, од првог до четвртог разреда, различите националне припадности.

Такође, присуствовала је психолог школе Дуга Миливојевић и стручни сарадник Јулијана Миливојевић у чијој организацији је реализован Дан девојчица.

Наша гошћа била је Ана Саћиповић, оснивачица и председница Удружења ромкиња Освит, од које смо данас смо чули да је пре неки дан добила у Бриселу  прву награду ЕУ за интеграцију Рома на западном Балкану и Турској.

Ученицама је била занимљива Анина животна прича (инспиративна, како је већина њих написала).Ана је говорила о значају образовања девојака из маргиналних група, утицају породице и школе и потреби целоживотног учења.

Kомплетан догађај је снимио Милорад Максимовић, филм ће послати нишкој телевизији Арт визија и интернет телевизији ТРИО АРТ, коју у Београду емитују четири оператера(по његови речима).

Kоначан утисак је да су ученице биле задовољне, пажљиво су слушале говорницу и касније, кроз питања, узеле учешћа у дискусији.